iStock-1173339848

Hypotheek verhogen

Heb je al jaren een eigen woning met dezelfde hypotheek, maar zou je daar iets mee willen doen? Het ophogen van de hypotheek is een mogelijkheid die om veel verschillende redenen kan worden gebruikt. Droom jij ervan om een verre reis te maken, of eindelijk die gave caravan te kopen? Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om ermee te gaan beleggen. De keus is aan jou!

Hoe werkt het ophogen van je hypotheek?

Het ophogen van je hypotheek kan door het nemen van een tweede hypotheek of door je bestaande hypotheek te verhogen. Voor allebei de opties moet je huidige woning overwaarde hebben, en moet je voldoen aan een toetsingsinkomen. Ook is het niet mogelijk om meer te lenen dan de waarde van je woning, behalve als het gaat om verduurzamingsmaatregelen. Dan kan er tot 106 procent van de woningwaarde worden geleend.

Waarvoor kun je de hypotheek verhogen?

Verduurzamen

Energiezuinige investeringen, zoals zonnepanelen, isolatie, en warmtepompen, kunnen worden gefinancierd via je hypotheek. Dit betekent dat je geen grote som geld vooraf hoeft neer te leggen. Deze investeringen verminderen je energierekening en dragen bij aan een groenere wereld. De woning wordt in veel gevallen niet alleen energiezuiniger, maar ook meer waard. Qua wooncomfort ga je er ook op vooruit.

Verbouwen

Als je van plan bent om belangrijke verbeteringen aan je huis uit te voeren, zoals een keukenrenovatie of een uitbreiding, kan het ophogen van je hypotheek je toegang geven tot extra geld om deze projecten te financieren.

Beleggen

De overwaarde van je woning gebruiken om te beleggen kan een optie zijn wanneer je grotere bedragen wil investeren. Dit is een mogelijkheid waarbij je extra kunt beleggen voor je pensioen. Over het algemeen bouw je met grotere investeringen sneller rendement op dan met maandelijkse kleine betalingen.

Schuldenconsolidatie

Als je andere schulden hebt, kun je overwegen om deze schulden te consolideren in je hypotheek. Dit kan de totale rentekosten verlagen. Deze optie brengt wel risico’s met zich mee. Benieuwd of het een optie is in jouw situatie? Wij denken graag met je mee.

Studies, reizen of andere grote uitgaven

Je overwaarde kan ook worden gebruikt om de kosten van hoger onderwijs voor jezelf of je kinderen te dekken, of om andere grote uitgaven te financieren. Eindelijk die caravan dus, of wereldreis waarvan je altijd hebt gedroomd. Wie zal het zeggen?!

Wel of niet ophogen van je hypotheek?

Het proces van hypotheekoversluiting kan complex zijn. Het omvat zowel de goedkeuring van de kredietverstrekker, het afsluiten van een nieuwe lening en mogelijke kosten. Het is belangrijk om de voor- en nadelen van oversluiten af te wegen voordat je een beslissing neemt. Onze adviseurs kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden, voorwaarden en voordelen om ervoor te zorgen dat je een weloverwogen beslissing neemt. Maak een vrijblijvende afspraak voor meer informatie.

Deel via

Nieuws

Meer nieuws
DSC02113-BW

Wij helpen je graag

Bij HypotheekWeter pakken we het graag anders aan: bij ons ben je geen nummertje. We nemen graag de tijd om je echt persoonlijk advies op maat te kunnen geven. Met onze jarenlange ervaring en hart voor mensen zorgen wij voor goed onderbouwd, verantwoord advies voor iedereen. Wij helpen je graag (écht!).

Sander Verschoor
Gecertificeerd Financieel Planner Hypotheekadviseur
Een afspraak met Sander maken