iStock-1205345262

Woonverzekeringen

Opstalverzekering (ook wel woonhuisverzekering genoemd)

Deze verzekering dekt schade aan de structuur van je huis, inclusief muren, dak, fundering en bijgebouwen zoals schuren en garages. Het beschermt je woning bij schade door brand, water, storm, inbraak en andere onverwachte gebeurtenissen.

Glasverzekering
Deze verzekering dekt schade aan ramen en glasdeuren in je huis als gevolg van breuk. Het kan een aanvulling zijn op je opstalverzekering.

Inboedelverzekering

Dit type verzekering dekt de waarde van je persoonlijke bezittingen in je huis, zoals meubels, apparaten, elektronica en kleding. Het biedt dekking tegen schade door diefstal, brand, wateroverlast en andere gebeurtenissen.

Kostbaarhedenverzekering
​Dit is een aanvullende verzekering die specifieke waardevolle items, zoals sieraden, kunstwerken of antiek, extra dekking biedt. Het beschermt deze items tegen verlies, diefstal of schade.

Allriskverzekering
​Deze verzekering biedt de meest uitgebreide dekking voor je huis en inboedel. Het dekt vrijwel alle schadeoorzaken, met enkele uitzonderingen. Het is vaak een dure optie maar biedt een zeer brede bescherming.

Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP)

Hoewel technisch gezien geen woonverzekering, is een AVP belangrijk voor huiseigenaren. Het beschermt je tegen aansprakelijkheid voor letsel of schade aan eigendommen van anderen die zich voordoen in of rond je huis.

Rechtsbijstandsverzekering

Deze verzekering biedt juridische bijstand en dekking van juridische kosten in geval van geschillen met betrekking tot je huis, zoals burenruzies, bouwgeschillen of geschillen met verhuurders. Met ‘geschillen’ worden (zeer) sterke meningsverschillen bedoeld.

Welke verzekeringen er beschikbaar zijn en wat er wordt gedekt in jouw situatie, is per verzekeraar verschillend. Kijk daarom samen met een verzekeringsadviseur naar de juiste woonverzekeringen die bij jou passen. Dat kan gemakkelijk, snel en gratis bij onze verzekeringscheck.

Deel via

Nieuws

Meer nieuws
PLFZ5200-bewerkt-bewerkt

Wij helpen je graag

Bij HypotheekWeter pakken we het graag anders aan: bij ons ben je geen nummertje. We nemen graag de tijd om je echt persoonlijk advies op maat te kunnen geven. Met onze jarenlange ervaring en hart voor mensen zorgen wij voor goed onderbouwd, verantwoord advies voor iedereen. Wij helpen je graag (écht!).

Michel Jaskulak
Commercieel Medewerker Binnendienst
Een afspraak met Michel maken