iStock-499550493

Verhuizen

Een nieuwe start, het vergroten van je woonruimte, of een betere locatie voor jou en je gezin. Voor een verhuizing zijn er genoeg redenen. Wat jouw motivatie ook is om de verhuisdozen er weer bij te pakken, bij HypotheekWeter denken wij graag met je mee.

Heb je al een eigen woning? Begin dan met een gratis waardebepaling

Voordat je concrete plannen gaat maken is het handig om te weten wat je huidige woning waard is. Een ervaren makelaar kan je daarbij helpen. Met een gratis en vrijblijvende waardebepaling weet je binnen de kortste keren waar je aan toe bent.

Ook kan de makelaar met je meekijken naar een nieuwe woning die past bij jouw of jullie wensen. Of je nu op zoek bent naar een appartement, een knusse eengezinswoning in een woonwijk of een villa omringd door groen, zij hebben de expertise om je te helpen de juiste keuzes te maken. En wij helpen je natuurlijk bij het financiële gedeelte.

Verhuizen met je bestaande hypotheek

Heb je een lage hypotheekrente of een aantrekkelijke hypotheekvorm? Dan wil je die natuurlijk niet kwijt. Gelukkig betekent een andere woning niet automatisch een andere hypotheek. In sommige gevallen kun je hem namelijk meenemen. Dit wordt ook wel een verhuisregeling of een meeneemregeling genoemd.

Reken jezelf nog niet meteen rijk: er moet nog wel het een en ander geregeld worden. Je hypotheek staat gekoppeld aan je oude woning en kun je niet zomaar meenemen. Verhuizen wordt gezien als een nieuwe aanvraag door de geldverstrekker. Er wordt dus opnieuw bekeken of je het hypotheekbedrag van je nieuwe woning wel kunt lenen. Maar: wanneer alles is goedgekeurd kun je je rente en gunstige voorwaarden meenemen naar je nieuwe woning.

Overbruggingshypotheek

Wanneer je een nieuwe woning koopt kan het even duren voordat deze wordt opgeleverd. Heb je al een koopwoning? Dan moet je daarvan ook de lasten blijven betalen. Vaak zit je in deze periode met dubbele kosten. Hiervoor is een overbruggingshypotheek een uitkomst.

Het oversluiten of meeverhuizen van je hypotheek is niet voor iedereen de beste keuze. Soms ga je er financieel op achteruit en dat wil je natuurlijk niet. Samen kijken naar de mogelijkheden voor jouw hypotheek? Maak dan een afspraak bij HypotheekWeter. Wij helpen je graag, met echt persoonlijk advies wat past bij jouw situatie en woonwensen.

Deel via

Nieuws

Meer nieuws
Dico_vrijstaand

Echt persoonlijk advies

Bij HypotheekWeter pakken we het graag anders aan: bij ons ben je geen nummertje. We nemen graag de tijd om je echt persoonlijk advies op maat te kunnen geven. Met onze jarenlange ervaring en hart voor mensen zorgen wij voor goed onderbouwd, verantwoord advies voor iedereen. Wij helpen je graag (écht!).

Dico Gremmen
Hypotheekadviseur
Een afspraak met Dico maken