iStock-1184895808

Woning verbouwen

Heb jij plannen om je woning te verbouwen? Er zijn verschillende manieren om een verbouwing te financieren, bijvoorbeeld met je hypotheek of met je spaargeld. Wat voor mogelijkheden er allemaal zijn, hebben wij op een rijtje gezet. Zo kun je hopelijk snel aan de slag met je nieuwe badkamer, uitbouw of droomkeuken!

Hypotheek ophogen voor je verbouwing

Soms wordt het een verbouwingshypotheek genoemd, maar het is geen aparte hypotheekvorm. Het is een hypotheek waarvan je het geld in gaat zetten voor je verbouwing. Dit kan je bestaande hypotheek zijn, die je besluit op te hogen. Hiervoor wordt er gekeken naar de overwaarde van de woning. Het bedrag waarmee je de hypotheek verhoogd kan dan worden ingezet voor je verbouwing. Bij het verhogen van je hypotheek blijf je bij je huidige hypotheekverstrekker, waardoor je rente en de voorwaarden hetzelfde blijven.

Tweede hypotheek voor je verbouwing

Deze staat los van je lopende hypotheek van je woning. Het is dus een losse hypotheek, die je weer bij andere hypotheekverstrekker kunt afsluiten en voor andere voorwaarden kiest dan die je hebt voor je huidige hypotheek. Ook bij een tweede hypotheek heb je overwaarde nodig.

Verbouwen bij je eerste woning

Heb je voor het eerst een huis gekocht en wil je deze gaan verbouwen? Ook hier geldt dat je maar 100 procent van de woningwaarde kunt gebruiken voor je hypotheek. Wanneer je van plan bent om ook verduurzamende maatregelen toe te voegen aan de woning, kan dit wel wat meer worden: tot wel 106 procent van de waarde van de woning.

Verhuizen of verbouwen?

Twijfel je nog tussen verbouwen of verhuizen? Dat snappen we. Wij denken dan ook graag met je mee. Wil je graag in je huidige woning blijven, dan is het misschien de moeite waard om voor een verbouwing te kiezen. Bijvoorbeeld door meer ruimte te creëren, indeling te veranderen of te verduurzamen. Pas wanneer de kosten van de verbouwing meer worden dan de verwachte waardestijging, wordt het misschien verstandiger om te verhuizen. Vaak kun je de huidige hypotheek meenemen. Benieuwd naar jullie mogelijkheden? Maak dan een vrijblijvende afspraak met onze adviseurs.

Deel via

Nieuws

Meer nieuws
DSC02113-BW

Wij helpen je graag

Bij HypotheekWeter pakken we het graag anders aan: bij ons ben je geen nummertje. We nemen graag de tijd om je echt persoonlijk advies op maat te kunnen geven. Met onze jarenlange ervaring en hart voor mensen zorgen wij voor goed onderbouwd, verantwoord advies voor iedereen. Wij helpen je graag (écht!).

Sander Verschoor
Gecertificeerd Financieel Planner Hypotheekadviseur
Een afspraak met Sander maken