iStock-1465498744

Motorrijtuigenverzekering

In Nederland is het hebben van minimaal een WA-verzekering voor je voertuig verplicht, of het nu gaat om een auto, motor of scooter. Schade die je dan veroorzaakt bij anderen wordt dat in de meeste gevallen gedekt door de WA-verzekering.

Wat is verzekerd met een WA-verzekering?

Van der Brugge Verzekeringen is een onafhankelijke adviseur, wat betekent dat wij verzekeringen afsluiten bij verschillende verzekeraars. Zo kunnen we verzekeringen vergelijken, en jou de beste opties bieden voor jouw situatie. Wat er precies verzekerd is, is per aanbieder verschillend.

Afhankelijk van de dekking waarvoor je kiest, beschermt een motorrijtuigenverzekering jouw auto, motor of scooter tegen verschillende soorten schade. Deze schade kan zijn ontstaan door ongelukken, diefstal, vandalisme en natuurlijke rampen zoals stormschade of waterschade. De personen en spullen in het voertuig kunnen worden meeverzekerd. Bij de meeste verzekeringen geldt dat er hulp bij schade wordt geboden in zowel het binnen- als buitenland. Het is dus niet alleen belangrijk voor anderen dat je goed verzekerd bent, maar ook voor jezelf.

Welke verzekering past bij jou?

Wanneer je goed verzekerd bent, zit je toch wat lekkerder achter het stuur. Kies de juiste dekking die past bij jouw behoeften en voertuig, en geniet zorgeloos van jouw ritjes van A naar B. Er zijn verschillende soorten dekking mogelijk.

  • WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid): Dit is de minimaal vereiste verzekering en dekt alleen schade aan anderen als jij een ongeluk veroorzaakt. Het biedt geen dekking voor schade aan jouw eigen voertuig.
  • WA + Beperkt Casco: Deze verzekering biedt dezelfde aansprakelijkheidsdekking als een WA-verzekering, maar voegt dekking toe voor schade aan jouw voertuig door diefstal, brand, geweld of ruitschade door aanrijding met dieren.
  • WA + Volledig Casco (Allrisk): Deze uitgebreide verzekering dekt zowel aansprakelijkheid als schade aan jouw voertuig, inclusief schade door eigen schuld, zoals bij een ongeval.
  • Aanvullende dekkingen: Je kunt aanvullende dekkingen overwegen, zoals pechhulp, rechtsbijstand of inzittendenverzekeringen, om extra bescherming te krijgen.​

Kosten motorrijtuigenverzekering
Een aansprakelijkheidsverzekering heb je al vanaf een paar euro per maand. Wil je een aanbod op maat? Neem dan contact met ons op.

Waarom verzekeren via HypotheekWeter?
Omdat wij voor jou kunnen kijken welke verzekering het beste bij jouw situatie past. Wat voor jou belangrijk is, is persoonlijk. Daarbij helpen we je graag. Wij doen het uitzoekwerk en regelen alles zodra jij een keuze hebt gemaakt. Zo hoef je zelf bijna niets te doen, maar ben je toch lekker bezig met je financiële toekomst. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact op of maak een afspraak!

Deel via

Nieuws

Meer nieuws
PLFZ5200-bewerkt-bewerkt

Wij helpen je graag

Bij HypotheekWeter pakken we het graag anders aan: bij ons ben je geen nummertje. We nemen graag de tijd om je echt persoonlijk advies op maat te kunnen geven. Met onze jarenlange ervaring en hart voor mensen zorgen wij voor goed onderbouwd, verantwoord advies voor iedereen. Wij helpen je graag (écht!).

Michel Jaskulak
Commercieel Medewerker Binnendienst
Een afspraak met Michel maken