iStock-1184895808

Woning verduurzamen

Heb je ooit nagedacht over het verduurzamen van jouw woning? Niet alleen is dat een goede zaak voor het milieu, maar ook kan het financieel een goede investering zijn. Met het juiste hypotheekadvies kun je aan de slag met jouw verduurzamingsplannen. Maar wat zijn de opties? Hier zijn een paar slimme manieren.

Financieren met een hypotheek

Energiezuinige investeringen, zoals zonnepanelen, isolatie, en warmtepompen, kunnen worden gefinancierd via je hypotheek. Dit betekent dat je geen grote som geld vooraf hoeft neer te leggen. Deze investeringen verminderen je energierekening en dragen bij aan een groenere wereld. De woning wordt in veel gevallen niet alleen energiezuiniger, maar ook meer waard. Qua wooncomfort ga je er ook op vooruit.

​Doe je een nieuwe hypotheekaanvraag? Dan kan je de verduurzamende maatregelen meenemen in je hypotheek. Dat is het maximum 106 % van de woningwaarde, hiervoor moet wel je inkomen toereikend zijn. Met een NHG hypotheek is de grens in 2024 ruim 461.100 euro.

Heb je al een hypotheek? Dan kun je ervoor kiezen voor je hypotheek te verhogen en je overwaarde opnemen.

Hypotheekrente voordeel

Sommige geldverstrekkers bieden speciale hypotheekproducten met lagere rentetarieven voor energiezuinige woningen. Hierdoor profiteer je niet alleen van lagere maandelijkse kosten, maar ook van een grotere financiële ruimte. Als onafhankelijk adviseur gaan we hierin op zoek naar de beste optie voor jouw situatie.

Het kan ook zijn dat je in aanmerking komt voor subsidies en fiscale voordelen als je jouw huis energiezuiniger maakt. Dit kan je nog meer geld besparen.

Een lening

Naast je hypotheek verhogen of de verduurzaming meteen meenemen in de hypotheekaanvraag, is het ook mogelijk om een persoonlijke lening af te sluiten. Hier zitten weer andere voorwaarden aan dan bij een hypotheek. Een energiebespaarlening bestaat ook, dat is een lening met lagere rente en gunstige voorwaarden.

Echt persoonlijk advies
​Het is belangrijk om met een hypotheekadviseur te praten die gespecialiseerd is in duurzaamheid. Bij HypotheekWeter kunnen we je begeleiden bij het kiezen van de juiste financieringsmogelijkheden en de beste duurzame oplossingen voor jouw woning. Samen met je adviseur kun je een financieel plan opstellen om je droom van een groen huis te realiseren, zonder je financiën te belasten.

Benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn? Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend gesprek voor echt persoonlijk advies over jouw situatie.

Deel via

Nieuws

Meer nieuws
DSC02113-BW

Wij helpen je graag

Bij HypotheekWeter pakken we het graag anders aan: bij ons ben je geen nummertje. We nemen graag de tijd om je echt persoonlijk advies op maat te kunnen geven. Met onze jarenlange ervaring en hart voor mensen zorgen wij voor goed onderbouwd, verantwoord advies voor iedereen. Wij helpen je graag (écht!).

Sander Verschoor
Gecertificeerd Financieel Planner Hypotheekadviseur
Een afspraak met Sander maken