iStock-610693020

Overbruggingshypotheek

Voordelen van een overbruggingshypotheek

  • Gebruik de overwaarde van je huidige woning voor je nieuwbouwwoning
  • Financier tijdelijk twee huizen
  • Los af bij de verkoop van je oude huis

Waarvoor gebruik je een overbruggingshypotheek?

Stel je dit voor: je hebt je droomhuis gevonden, een hagelnieuwe nieuwbouwwoning met alle moderne voorzieningen waar je naar verlangt. Het enige ‘probleem’: je moet wachten op de oplevering van je nieuwbouwwoning, waardoor je nog even blijft zitten in je oude woning. Het resultaat hiervan: dubbele maandlasten. Hier komt de overbruggingshypotheek in het spel.

Wat is een overbruggingshypotheek?

Een overbruggingshypotheek is een financieel product dat je in staat stelt om een deel van de aankoopprijs van je nieuwe woning te financieren voordat je je oude huis hebt verkocht.

Hoe werkt een overbruggingshypotheek?

Je huidige woning heeft een bepaalde overwaarde. Hier wordt de tijdelijke lening voor een overbruggingshypotheek op gebaseerd. Je sluit deze af naast je huidige of nieuwe hypotheek en lost hem volledig af zodra je oude huis is verkocht en overgedragen. Bij een overbruggingshypotheek betaal je alleen rente.

​Een overbruggingshypotheek brengt kosten met zich mee, zoals rente en administratiekosten. Voor een overbruggingshypotheek moet je een aanvraag indienen bij de geldverstrekker. De goedkeuring van die aanvraag is afhankelijk van je financiële situatie en de waarde van je huidige woning.

Bij HypotheekWeter begrijpen we de complexiteit van overbruggingshypotheken en bieden we deskundig advies om je te helpen bepalen of dit de juiste optie is voor jou.

Heb je een nieuwbouwwoning gekocht? Dan is een overbruggingshypotheek misschien handig: je kunt dan de overwaarde van je huidige woning gebruiken voor de aankoop van je nieuwe huis.

Deel via

Nieuws

Dit is hoe je slim bespaart op je huurauto

Huur je wel eens een auto op vakantie? Veel mensen weten niet precies wat wel en niet gedekt is en schrikken van de extra verzekeringskosten. Lees verder om te ontdekken hoe je met je reisverzekering kunt besparen op je huurauto!

Lees meer
Meer nieuws
DSC02113-BW

Wij helpen je graag

Bij HypotheekWeter pakken we het graag anders aan: bij ons ben je geen nummertje. We nemen graag de tijd om je echt persoonlijk advies op maat te kunnen geven. Met onze jarenlange ervaring en hart voor mensen zorgen wij voor goed onderbouwd, verantwoord advies voor iedereen. Wij helpen je graag (écht!).

Sander Verschoor
Gecertificeerd Financieel Planner Hypotheekadviseur
Een afspraak met Sander maken