diverse-husband-wife-sitting-apartment-floor-enjoying-relocation-thinking-about-living-room-decorations-after-moving-togteher-rented-family-property-top-view

Huizenkopers kiezen steeds vaker voor NHG

In 2023 kozen opvallend meer huizenkopers voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG), een stijging van 57.000 naar 83.500 hypotheken. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek, die deze cijfers publiceerde, is de belangrijkste reden hiervoor dat kopers in 2023 meer konden lenen voor een NHG-hypotheek en dat de huizenprijzen daalden. Ook speelde mee dat beleggers minder huizen kochten, wat het aanbod voor particulieren vergrootte.

Voordelen van NHG

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) biedt huizenkopers extra zekerheid. Mocht je je huis met verlies moeten verkopen, dan helpt de NHG bij het afbetalen van de restschuld. Dit zorgt voor gemoedsrust. Daarnaast profiteer je van een lagere hypotheekrente; in 2023 was de gemiddelde rentekorting 0,46%.

Droomhuis op het oog?

Heb jij je droomhuis gevonden en overweeg je een NHG-hypotheek? Als ervaren hypotheekadviseurs adviseren wij je graag over de beste mogelijkheden voor jouw situatie.

Extra financiële ruimte voor duurzaamheid

In 2024 kun je met een NHG-hypotheek tot € 435.000 lenen, en zelfs tot € 461.100 als je dit extra bedrag investeert in duurzame verbouwingen. Ook als je al een NHG-hypotheek hebt, kun je van deze mogelijkheid gebruik maken.

Een slimme Keuze

Kortom, de NHG-hypotheek biedt talrijke voordelen en is het vaak een slimme keuze voor het kopen of verduurzamen van je woning. Met goede informatie en de juiste begeleiding kun je deze stap vol vertrouwen zetten. Waar wacht je nog op? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek!

Deel via

Nieuws

Dit is hoe je slim bespaart op je huurauto

Huur je wel eens een auto op vakantie? Veel mensen weten niet precies wat wel en niet gedekt is en schrikken van de extra verzekeringskosten. Lees verder om te ontdekken hoe je met je reisverzekering kunt besparen op je huurauto!

Lees meer
Meer nieuws
Dico_vrijstaand

Echt persoonlijk advies

Bij HypotheekWeter pakken we het graag anders aan: bij ons ben je geen nummertje. We nemen graag de tijd om je echt persoonlijk advies op maat te kunnen geven. Met onze jarenlange ervaring en hart voor mensen zorgen wij voor goed onderbouwd, verantwoord advies voor iedereen. Wij helpen je graag (écht!).

Dico Gremmen
Hypotheekadviseur
Een afspraak met Dico maken