bewerkt2-

Een duurzame woning is meer geld waard

Woningwaarde schiet omhoog
Heb je je huis onlangs een groene make-over gegeven of ben je dat van plan? Goed bezig! Niet alleen bespaar je straks flink op je energierekening, je huis wordt ook nog eens meer waard. Een onderzoek van Brainbay, in opdracht van de NVM-makelaars, laat zien dat huizen met een beter energielabel steeds meer waard worden. In het eerste kwartaal van 2024 was een huis met bijvoorbeeld een A-label of hoger per vierkante meter €739 meer waard dan een huis met een G-label. Dit betekent dat zo'n groen huis zomaar € 84.000 meer waard kan zijn.

Groen is goud waard
Sinds 2021 is de waarde van milieuvriendelijke huizen echt in een stroomversnelling geraakt. Vooral tussen eind 2021 en door heel 2022 zijn de prijzen hard omhoog gegaan. Dit komt door de hogere gasprijzen en omdat steeds meer mensen het belangrijk vinden om duurzaam te leven.

Sneller verkopen voor een hogere prijs
Begin 2024 was het zo dat je voor een huis met een label hoger dan A gemiddeld € 538.000 betaalde, terwijl een huis met een A-label je ongeveer € 470.000 kostte. Huizen met het minst milieuvriendelijke G-label waren een stuk goedkoper, met een gemiddelde prijs van € 331.000. Huizen met een goed label zijn niet alleen meer waard, ze gaan ook sneller van de hand en worden vaak boven de vraagprijs verkocht.

Dus, door je huis te verduurzamen, help je niet alleen het milieu, maar het is ook nog eens goed voor je portemonnee!

Deel via

Nieuws

Meer nieuws
Dico_vrijstaand

Echt persoonlijk advies

Bij HypotheekWeter pakken we het graag anders aan: bij ons ben je geen nummertje. We nemen graag de tijd om je echt persoonlijk advies op maat te kunnen geven. Met onze jarenlange ervaring en hart voor mensen zorgen wij voor goed onderbouwd, verantwoord advies voor iedereen. Wij helpen je graag (écht!).

Dico Gremmen
Hypotheekadviseur
Een afspraak met Dico maken