andrew-mead-r_X4YHAlBPo-unsplash

Woningmarkt krijgt boost door starters

Volgens het Hypotheken Data Netwerk (HDN) zijn er in april 45.000 hypotheekaanvragen ingediend, waarvan opvallend genoeg een derde door starters.

Startersrecord

Dat is het hoogste aantal in meer dan vier jaar. Dit is best indrukwekkend, gezien de hoge huizenprijzen en het krappe aanbod. Starters leenden ook meer dan voorheen, met een gemiddeld hypotheekbedrag van € 353.000.

Kansen voor starters

Heb je als starter nu meer kans op een huis dan de afgelopen jaren? Dat zou best kunnen! Maar om daar zeker van te zijn, moeten we wat meer over jou weten. Misschien ben je wel gepromoveerd of heb je een salarisverhoging gehad. Dit soort veranderingen kan zeker helpen om meer te kunnen lenen. En vergeet niet, nieuwe regels rondom hypotheken kunnen ook in je voordeel werken.

Unieke situaties

Elke situatie is uniek, en het is slim om jouw specifieke mogelijkheden goed in kaart te brengen. Bij ons krijg je echt persoonlijk advies. Aangezien we eerst persoonlijk met elkaar in gesprek gaan, kunnen we vervolgens goed adviseren welke mogelijkheden bij jullie financiële plaatje en stijl passen. Plan gerust een gratis en vrijblijvende afspraak met ons in om te ontdekken wat we voor je kunnen doen.

Niet alleen starters

Overigens deden ook de niet-starters het in april niet slecht. Zij zorgden voor zo'n 12.500 hypotheekaanvragen. En er waren ook flink wat huiseigenaren, ongeveer 18.000, die hun hypotheek oversloten, vaak om te klussen of hun huis groener te maken.

Deel via

Nieuws

Dit is hoe je slim bespaart op je huurauto

Huur je wel eens een auto op vakantie? Veel mensen weten niet precies wat wel en niet gedekt is en schrikken van de extra verzekeringskosten. Lees verder om te ontdekken hoe je met je reisverzekering kunt besparen op je huurauto!

Lees meer
Meer nieuws
Dico_vrijstaand

Echt persoonlijk advies

Bij HypotheekWeter pakken we het graag anders aan: bij ons ben je geen nummertje. We nemen graag de tijd om je echt persoonlijk advies op maat te kunnen geven. Met onze jarenlange ervaring en hart voor mensen zorgen wij voor goed onderbouwd, verantwoord advies voor iedereen. Wij helpen je graag (écht!).

Dico Gremmen
Hypotheekadviseur
Een afspraak met Dico maken