overlijdensrisicoverzekering

Een Overlijdensrisicoverzekering (ORV) is een type levensverzekering dat financiële bescherming biedt aan de nabestaanden van de verzekerde in geval van overlijden. Je kunt het zien als een soort vangnet voor je dierbaren.

Waarom je een Overlijdensrisicoverzekering (OVR) afsluit

Bescherming van je familie

Als je getrouwd bent, een partner hebt, of kinderen hebt, wil je er zeker van zijn dat ze financieel beschermd zijn als er iets met jou gebeurt. Een ORV zorgt voor dat financiële vangnet. Denk bijvoorbeeld aan het gedeeltelijk aflossen van de hypotheek, waardoor je gezin in het huis kan blijven wonen zonder zich zorgen te maken over de maandelijkse hypotheeklasten.

Afbetaling van schulden

Als je leningen hebt, zoals een hypotheek of studieleningen, wil je niet dat je schulden een last worden voor je nabestaanden. Een ORV kan helpen bij het afbetalen van deze schulden.

Kosten van de uitvaart

Uitvaarten kunnen duur zijn, en de kosten komen vaak onverwacht. Een ORV kan deze kosten dekken zonder dat je familie zich zorgen hoeft te maken over financiën tijdens een emotioneel zware periode.

Financiële zekerheid

Het geeft gemoedsrust, wetende dat je dierbaren financieel beschermd zijn, zelfs als jij er niet meer bent.

Wanneer je een hypotheek afsluit om een huis te kopen, kun je ervoor kiezen om een hypotheekgebonden ORV af te sluiten. Deze verzekering is specifiek gekoppeld aan je hypotheek en heeft als doel om je hypotheek af te betalen in het geval van jouw overlijden vóórdat de hypotheek is afgelost.

Het mooie van een ORV is dat het meestal betaalbaar is, vooral als je jong en gezond bent. Het is een manier om vooruit te denken en ervoor te zorgen dat je partner of familie niet met financiële problemen wordt geconfronteerd als er iets onverwachts gebeurt. Wil je meer weten over een OVR? We geven je graag persoonlijk advies. Maak een vrijblijvende afspraak!

Deel via

Nieuws

Meer nieuws
PLFZ5200-bewerkt-bewerkt

Wij helpen je graag

Bij HypotheekWeter pakken we het graag anders aan: bij ons ben je geen nummertje. We nemen graag de tijd om je echt persoonlijk advies op maat te kunnen geven. Met onze jarenlange ervaring en hart voor mensen zorgen wij voor goed onderbouwd, verantwoord advies voor iedereen. Wij helpen je graag (écht!).

Michel Jaskulak
Commercieel Medewerker Binnendienst
Een afspraak met Michel maken